Pizza, döner ve hamburgerin bol miktarda tuz, seker ve birçok
tatlandırıcı ile katkı maddesi içerdiği ve bunların da kalp,
kardiyovasküler ve diyabet gibi hastalıklara yol açtığı biliniyordu....
Yeni Zelanda Auckland
üniversitesinin yapmış olduğu geniş çaplı bir araştırma ise fast-food ile beslenenlerin yüksek
oranda astım ve alerjik hastalıklara yakalanma riski de taşıdığını gösteriyor.
Yaşları 13 ile 14 arası değişen 181.000´i elli farklı ülkeden
olmak üzere, 319.000 çocuk ve gençle yapılan geniş çaplı araştırma, haftada 1 ile 3 kez fast-food yiyenlerin sağlıklı
beslenenlere göre daha fazla astım ve allerjik hastalıklara yakalandınığını
ortaya çıkardı.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu oranın gençlerde % 39, çocuklarda
ise %27 olduğu belirtildi.
Mehmet Saltuerk
++++++++++++++++++++++++++
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder