17 Kas 2013

Hamilelikte fazla miktarda alınan D-Vitamini çocukta gıda alerjisine sebep oluyor.

Hamilelik süresince annenin aldığı yüksek miktardaki D vitamini, doğacak olan çocuğun gıda alerjisi riski ile karşı karşıya kalmasına sebep olmaktadır.


Martin-Luther- Üniversitesi nin 2006 yılında başlattığı 622 anne ve bunlardan doğan 629 çocuk ile yapılmış olan araştırmanın sonuçları European journal of allergy and clinical immunology dergisinde yayınlanmıştır.
Uygulanan Metot ve  Sonuçları
  • Araştırmaya katılan annelerin hamilelik süresince kanındaki D vitamini düzenli olarak ölçülmüş ve kanında yüksek miktarda D vitamini bulunan annelerin çocuklarında doğum sonrası gıda alerjisi 
  • Doğum sonrası alerji testi yapılan çocukların vücutlarında yumurta, süt, buğday, fıstık, soya fasulyesi gibi gıdaların alerjisine karşı özel olarak üretilen yüksek miktarda immunoglobulin E antikoruna rastlanmıştır.
  • Çocukların göbek bağından alınan kanlarında yapılan analizlerde ise T-Hücrelerinin sayısının az olduğu tespit edilmiştir. T-Hücreleri, alerjik durumlarda bağışıklık sistemini harekete geçiren koruyucu hücreler olup, sayılarının az olması durumunda D vitamini tarafından baskılanarak alerjik reaksiyonların başlamasına sebep olabilmektedir.
tabel.
Not: Gıda alerjisi vakalarının tek sorumlusu D vitamini değildir. D vitamini sebeplerden sadece birisidir.
Mehmet Saltürk
++++++++++++++++++++++++++
Dipl. Biologe Mehmet Saltürk
Institute for Genetics
University of Cologne
++++++++++++++++++++++++++

Kaynak

Maternal and newborn vitamin D status and its impact on food allergy development in the German LINA cohort study

18 DEC 2012 DOI: 10.1111/all.12081 Volume 68, Issue 2, pages 220–228, February 2013

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.12081/abstract
alerji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alzheimerın ilk belirtileri gözlerde başlıyor

Demans hastalığı(bunama), Tau ve Beta-Amiloid adında iki proteinin beyinde birikmesi ile ortaya çıkar. Hastalıkla birlikte beyinde hücre öl...